23 februari 2013
12:00

Referat: Hallands Nation - AIF Barrikaden

Startelvan: Thomas - Tarek, Micke, Kalle, Bagher - Simon, Rasmus - Majed, Henke Ni, Rashad - Govan

Avbytare som alla kom in i paus och spelade hela 2:a halvlek var Henke H som spelade mittback och Tobias Krantz (ny) och Martin N som bildade defensivt mittfältspar.

Vi gjorde väldigt många rockader inom laget också i paus så vi startade 2:a halvlek med uppställningen Thomas - Kalle, Micke, Henke H, Majed - Martin N, Tobias - Simon, Henke Ni, Rasmus - Rashad. Vi gjorde därefter också några byten under 2:a halvlek som inte nämns här.

1:a halvlek var spelmässigt rätt jämn. Vi hade väl något längre anfall men de hade de klart vassaste och utan Thomas mycket fina målvaktsspel kunde vi ha haft ett större underläge än de 0-1 som Hallands gjorde i 18:e min efter en hörna.

I 2:a halvlek började vi väldigt lovande och hade ett litet men dock spelövertag första 15-20 min:a. Vi kvitterade också under denna period. Det var i den 59:e min som Kalle förde upp bollen längs högerkanten, passade till Simon som lade den vidare till Rashad som relativt fri slog in bollen. (Många "som" blev det).

Så långt hade Hallands inte någon riktig målchans i den här halvleken - men inte heller vi utöver målet - men sista 20-25 min:a när de tog över helt radade de upp dem och att de inte lyckades få in ett ledningsmål är en gåta. De allra bästa chanserna var två ribbträffar. Den ena kom på ett mycket vackert långskott i den 73:e min som gick över Thomas och skruvade sig inåt/neråt innan den alltså tog i ribban och den andra i den 83:e min på en frispark.

Tyvärr fick matchen ett mycket tråkigt slut. Hallands gjorde i den 87:e min mål efter en solklar hands på en av deras spelare i monentet innan. Domaren blåste för mål och detta ledde till protester från en del av våra spelare och det var väl rätt naturligt men det sätt som en av våra spelare gjorde det på är helt oacceptabelt.

Matchen slutade dock 1-1. Spelaren som tagit bollen med handen gick själv fram till domaren och berättade det vilket fick domaren att ändra sitt första beslut att godkänna målet - otroligt sportsligt verkligen!!! Eftersom stämningen redan då alltså hunnit bli ganska uppjagad och det bara återstod 3 min av matchen bestämde sig domaren för att blåsa av matchen.

Ska man sammanfatta matchen kan man å ena sidan säga att Hallands skapade massor av målchanser och hade ett otal hörnor (12-15? - referenten var allt för frusen om händerna för att kunna föra en vettig statistik). Vi hade däremot egentligen inte någon riktigt het målchans utöver målet. Hade inte Thomas varit så otroligt bra och ribban som sagt varit vår vän vid två tillfällen kunde vi åkt på en ganska rejäl förlust.

Å andra sidan var som sagt matchen spelmässigt jämn i över en timme och vi kämpade bra och gick in hårt i närkamperna och vann de flesta av dem.

Matchen var säkert nyttig för oss. Hallands som kom i mitten av div 5 förra året var faktiskt mycket bra och även om den poäng vi tog togs med stor tur så är ändå resultatet en fjäder i hatten för oss.